Gatuaj

SI KONSUMON NJ HOB INDUKTION?

Në vitet e fundit, gjithnjë e më shumë familje kanë zgjedhur të heqin dorë nga gazi për të lëvizur drejt energjisë elektrike në mënyrë që të zvogëlojnë konsumin dhe të kufizojnë emetimet që janë të dëmshme për mjedisin.

Ndër zgjidhjet më të njohura, vitore me induksion represent an optimal choice in economic terms but also in terms of practicality and safety as they use electricity and, duke gatuar pa përdorimin e flakës, kufizojnë aksidentet në familje.

Megjithatë, the concern for consumption makes the vitore me induksion less convenient than methane gas, edhe pse efikasiteti i tij energjetik, equal to 90%, e bën atë një sistem veçanërisht efikas.

Before analyzing in detail the advantages and understanding sa konsumon një pllakë induksioni, le të përpiqemi të kuptojmë se si funksionon.

Pllakë me induksion: çfarë është dhe si funksionon

Before going into the details of the operation of vithe me induksion e mbyll atë may be useful to understand what are the dallimet në mes të ndryshme elektrike, rrezatues, ose sistemet e gatimit halogjen.

E vitore rrezatuese është e pajisur me rezistencë elektrike, vendosur nën një sipërfaqe me xham të dyfishtë, prandaj nxehtësia që gjenerohet është në gjendje të ngrohë pllakën së pari dhe më pas enët sipas parimit të transmetimit.

E vitore halogjene work in a similar way to the radiant ones with the only difference in the resistance, në vend të së cilës ata përdorin një llambë infra të kuqe për të gjeneruar nxehtësi për gatim.

E vitore me induksion, ndryshe nga sistemet e mëparshme, nuk prodhon nxehtësi por ngroh tenxheret përmes një fushe magnetike të gjeneruar nga mbështjelljet që mundësohen nga energjia elektrike.

Nxehtësia e prodhuar nën sipërfaqen e tekstil me fije qelqi rrezaton drejtpërdrejt në tenxhere pa humbje të nxehtësisë, ensuring the vitore me induksion has a much higher energy yield than the radiant and halogen vitore, whose thermal efficiency is 45% -60%.

E sistemi i gatimit me induksion është, prandaj, më efikasja dhe moderne, përderisa përdorni tenxhere të përshtatshme, të cilat duhet të kenë një fund krejtësisht të sheshtë dhe të jenë prej materiali hekuri.

The bottom must also be magnetic to ensure perfect operation with the sistemi i induksionit.

Për ta kontrolluar atë, do të jetë e mjaftueshme të përdorni një magnet për ta afruar atë në fund të tenxhere, which will be recognized as suitable for vitore me induksion only if the magnet adheres perfectly to it.

Përndryshe, është e mundur të blini disqe përshtatës që sigurojnë përdorimin e tenxhereve me induksion në çdo lloj tenxhere.

Sa konsumon një pllakë induksioni: energjia elektrike dhe kostot

Beyond the efficiency and practicality offered by sistemi i gatimit me induksion, this type of hob has encountered quite a few reticence in Italy due to the very high fuqia elektrike absorbed by the coils.

The use of a single cooker of an vitore me induksion generates an thithjen elektrike të rreth 2000 W if used në fuqi maksimale, por nëse përdoret në fuqi më të ulëta, sipas cikleve adekuate të ndezjes dhe fikjes, është në gjendje të sigurojë kursim të mirë të energjisë.

To this is added the fact that an vitore me induksion generates a very high current consumption at startup until you get to 3,600 W, por gjatë përdorimit, ajo konsumon vetëm 600.

Duke përdorur, megjithatë, të gjitha zonat e gatimit, the induksioni hob generates a rather important konsumi i energjisë, më e lartë se ajo klasike 3 kW if other electrical appliances or household appliances are in operation.

Analyzing the kostot e një pllakë induksioni, prandaj, the first thing to take into account will be the kapaciteti i njehsorit, evaluating the possibility of increasing the contractual power nga 4 te 6 kW, si dhe kontrollimin e efikasitetit të 'sistemit elektrik.

Një element tjetër i rëndësishëm nga pikëpamja ekonomike, to be evaluated in order to understand sa konsumon një pllakë induksioni, is the investimi fillestar, which is even higher in terms of shpenzimet sesa ajo që kërkohet për pllakat e gazit.

Një vitore me induksion has a kosto that is roughly around $ 350 for standard models against $ 230 for gas vitore, por është e mundur të amortizohen kostot ndër vite.

E diferenca midis konsumit dhe kostove të një pllake gazi gjithashtu seems to confirm this picture and highlight how traditional hobs that use flame are more convenient in economic terms.

Although the tenxhere me induksion konsumon më pak se gazi, ne realitet, kostot e metanit janë më të ulëta, prandaj pianurat e gazit janë në gjendje të sigurojnë kursime dukshëm më të mëdha në faturë.

Megjithatë, lower costs do not correspond to the same energy yield as the heat produced with induksioni drejtohet drejtpërdrejt pa asnjë shpërndarje, duke garantuar një shpejtësi më të madhe gatimi në krahasim me pllakën e gazit dhe për këtë arsye menaxhim më të mirë të energjisë së përdorur.

Padyshim, problemi i kostoja e energjisë elektrike used for the preparation of meals will have to be assessed according to the energy contract of the user, e cila siguron një analizë të saktë të kostos në faturë, qoftë energji elektrike apo gaz.

Një element tjetër që duhet marrë parasysh, përveç tarifës së aktivizuar për energjinë ose gazin nga operatori dhe furnizuesi juaj, is the fuqia e njehsorit.

Siç e kemi parë, the vitore me induksion absorbs power to generate heat, por e njëjta duhet të merret parasysh për shkak të konsumit të përgjithshëm elektrik të shtëpisë, gjithashtu duke vlerësuar me kujdes djegësit aktivë të vetë pllakës për të minimizuar shpenzimet e energjisë.

If the risk of disconnection is high when the minimum threshold of 3 kW supported by classic meters is exceeded, the increase in power up to 6 kW, të përmendura në paragrafët e mëparshëm, mund të kërkojë kosto shtesë të cilat duhet të merren parasysh për të vlerësuar ato reale konsumi i një pllakë induksioni.

 

Induksionc Ooker Delikatesë

Kostot e një pllakë induksioni: stimuj për të kursyer

We have already talked about the kostot e një pllakë induksioni, të cilat ende rezultojnë të jenë më të larta se ato të gazit.

Ndërsa është e vërtetë se në mesin e këtyre të fundit ka disa çmimet e të cilëve janë veçanërisht të ulëta, rreth e rrotull $ 130, in the case of vitore me induksion the cheapest models start $198, touching $500 in the case of varg sobash me induksion. mesatare, but can also go up to $1,300

Për fat, the kostot fillestare të investimit can be amortized thanks to the zbritjet tatimore të 50% on the expenses incurred under the bonus mobiljesh, i cili parashikon lehtësime tatimore të zbatueshme për pajisjet shtëpiake të blera pas një rinovimi të ndërtesës, which also includes vitore me induksion.

The economic aspect is not the only factor in favor of the purchase of an vitore me induksion, here is a brief summary of the main Përparësitë of this type of appliance.

Pllakë me induksion: përparësitë kryesore

E vitore me induksion implies a high consumption if used in an inefficient way but can represent a rather convenient solution for a variety of aspects and benefits, të tilla si:

Siguri

Siç u përmend, një vitore me induksion është një sistem shumë i sigurt për gatimin e ushqimit jo vetëm për shkak të mungesës së flakëve dhe rrjedhimisht të gazit gjatë gatimit, por edhe për materialin e veçantë të sipërfaqes së tij prej qelqi-qeramike, e cila, duke mbajtur të ftohtë rreth enëve, zvogëlon rrezikun e djegieve.

Lehtësinë e përdorimit

Safety goes hand in hand with lehtësinë e përdorimit in these cooking systems: e lehte per tu pastruar dhe praktike per tu perdorur, vitore me induksion, falë sipërfaqes së tyre të lëmuar, siguroni rehati maksimale me mirëmbajtje minimale.

Gatim i shpejtë dhe saktësi

E gatimi me induksion është i shpejtë dhe i saktë se ai i pllakave të gazit, falë nxehtësisë së furnizuar direkt në pjesën e poshtme të tenxhere që lejon zvogëlimin e konsiderueshëm të kohës.

Në fakt, në vetëm tre minuta, with the vitore me induksion, ajo is possible to bring a 1-liter pot of water to a boil, në krahasim me 5/7 minuta që do të merrte një pllakë me gaz.

Some models of vitore me induksion are equipped with advanced features, such as the mënyra përforcuese për shembull, të cilat sigurojnë që jo vetëm temperatura e gatimit të jetë vendosur saktësisht, por edhe kohët ose, madje, të shoqërojë disa soba në mënyrë që të garantojë gatim më të mirë në rastin e tenxhereve më të mëdha.

Më pak humbje të nxehtësisë

Thanks to rapid and precise gatim, vitore me induksion allows uniform heat diffusion over the pots, duke minimizuar çdo humbje të nxehtësisë tipike për sobat me gaz, e cila, ne te kunderten, përhapni nxehtësinë në mjedisin përreth.

Ulur ndikimin mjedisor

Efikasiteti më i madh i energjisë i siguruar nga vitore me induksion can also be ensured by associating these cooking systems with other renewable sources, të tilla si fotovoltaikë të brendshëm, të cilat sigurojnë furnizimin me energji të pastër.

This is why using vitore me induksion offers the advantage of a lower environmental impact of consumption compared to gas ones, e cila, ne te kunderten, lëshojnë sasi të mëdha të dioksidit të karbonit në mjedis në mënyrë që të funksionojnë.

Nuk ka komente

Posto nje Koment