928

Tenxhere me induksion

Një tenxhere me induksion njihet gjithashtu si një sobë me induksion, tenxhereja e parë me induksion në shtëpi lindi në Gjermani në 1957. 1972, the Shtetet e Bashkuara filloi të prodhojë soba me induksion, në fillim të viteve 1980 në Evropë, Amerika dhe Japonia filloi të shesë soba me induksion.

Parimi i induksionit është fenomeni i induksionit elektromagnetik, kjo eshte, përdorimi i rrymës alternative përmes spirales për të gjeneruar një drejtim që ndryshon vazhdimisht në fushën magnetike të alternuar, është në fushën magnetike të alternuar të brendshme të përcjellësit që shfaqet rrymë vorbull (arsyeja mund t'i referohet Ligji i Faraday për induksionin elektromagnetik), e cila është fushë elektrike vorbull për të promovuar përcjellësin në bartës (tenxhere është atomet elektron dhe kurrë nuk hekurosin) lëvizje; Efekti i nxehtësisë në xhaul i rrymës së vorbullës për të ngrohur përcjellësin, në mënyrë që të arrihet ngrohja.

 

Testi i Induktionsherd 671x288

 

 

A e dëmton shëndetin përdorimi i sobave me induksion?

Një tenxhere me induksion në funksionimin e distancës brenda rrezatimit 40cm do të tejkalojë standardet e sigurisë, të prirur ndaj kancerit dhe rreziqeve të tjera. Por me distancën më të largët, rrezatimi elektromagnetik shpejt prishet. Kur përdorni një tenxhere me induksion, sigurohuni që të mbani një distancë prej gjysmë metri, në mënyrë që të sigurohen që ato të mos dëmtohen nga rrezatimi.

Parimi i funksionimit të tenxhereve me induksion

Furrat me induksion përdorin rrezatim elektromagnetik për të ngrohur tenxheret dhe tiganët, soba me induksion të zakonshëm në punën e pllakës së spirales të krijuar nga rrezatimi elektromagnetik përveç ngrohjes së tenxhere në sipërfaqen e sobës, ekziston një pjesë e rrezatimit elektromagnetik nga trupi i tenxhereve me induksion dhe tenxhere dhe tigan për të rrjedhur, dhe prodhojnë atë që njerëzit e quajnë rrjedhje të rrezatimit elektromagnetik, kjo pjesë e rrezatimit elektromagnetik është një burim i rrezatimit elektromagnetik të rrezikshëm për shëndetin e njeriut.

 

Parimi

Sipërfaqja e tenxhere me induksion është rezistente ndaj nxehtësisë pjatë qeramike, rryma alternative përmes spirales poshtë pllakës qeramike për të gjeneruar një fushë magnetike, linjat magnetike të forcës brenda fushës magnetike përmes fundit të hekurit, tenxhere dhe tigan prej çeliku inox, etj, duke rezultuar në rryma vorbulla, në mënyrë që fundi i tenxhere të nxehet shpejt, për të arritur qëllimin e ngrohjes së ushqimit. Sipërfaqja e sobës është e fortë, pllakë qeramike rezistente ndaj goditjeve (qelqi kristalor), me një spirale ngrohjeje me induksion me frekuencë të lartë (dmth, spirale ngacmimi), pajisje për konvertimin e fuqisë me frekuencë të lartë, dhe sistemi përkatës i kontrollit në anën e poshtme të tabelës, dhe një tenxhere gatimi me fund të sheshtë të vendosur në krye të tryezës. Procesi i punës është si më poshtë: tensioni aktual shndërrohet në rrymë direkte nga ndreqësi, dhe rryma e drejtpërdrejtë ndryshon në rrymë alternative me frekuencë të lartë nga pajisja e konvertimit të fuqisë me frekuencë të lartë, dhe rryma alternative me frekuencë të lartë i shtohet spirales së ngrohjes me induksion spiral të sheshtë, e cila gjeneron një fushë magnetike alternative me frekuencë të lartë, dhe vija e forcës magnetike depërton në pllakën qeramike të tavës së gatimit dhe vepron në tenxheren metalike. Në trupin e tenxhereve të gatimit për shkak të induksionit elektromagnetik, krijohet një rrymë e fortë vorbulle, rryma e vërshimit tejkalon rezistencën e brendshme të rrjedhës së trupit të tenxhere për të përfunduar shndërrimin e energjisë elektrike në energji ngrohëse, nxehtësia Joule që rezulton është burimi i nxehtësisë së gatimit.

Materiali i enëve të gatimit duhet të jetë hekuri ose çeliku aliazh me përshkueshmërinë e tij të lartë magnetike për të forcuar sensin magnetik, duke rritur kështu shumë fushën elektrike të vorbullës dhe fuqinë termike të vorbullës. Enët e gatimit të bëra nga materiale të tjera nuk do të funksionojnë siç duhet për shkak se rezistenca e materialit është shumë e madhe ose shumë e vogël, gjë që do të bëjë që sobë me induksion të fillojë mbrojtjen automatike për shkak të ngarkesës jonormale. Në të njëjtën kohë, sepse hekuri e thith mjaftueshëm fushën magnetike dhe e mbron atë shumë mirë, e cila redukton shumë rrezatimin magnetik, kështu që enët e gatimit prej hekuri janë gjithashtu më të sigurta se çdo material tjetër. Përveç kësaj, hekuri është një element thelbësor që trupi i njeriut duhet të marrë për një kohë të gjatë, por trupi mund të thithë vetëm hekurin dyvalent, hekuri wok llokoçis përmban hekur trivalent, megjithatë, vitaminat reduktuese të trupit mund të shndërrojnë hekurin 3-valent në hekur 2-valent për të lehtësuar absorbimin.

Struktura

Një sobë me induksion, i njohur edhe si një sobë me induksion, është produkt i revolucionit modern të kuzhinës, e cila nuk ka nevojë për një flakë të hapur ose ngrohje me përcjellje, por lejon që nxehtësia të jetë drejtpërdrejt në fund të tenxhere, kështu që efikasiteti termik është përmirësuar shumë. Shtë një tenxhere me efikasitet energjetik, krejtësisht e ndryshme nga të gjitha sobat tradicionale me ose pa ngrohje me përcjellje zjarri. Një tenxhere me induksion është një pajisje elektrike gatimi e bërë duke përdorur parimin e ngrohjes me induksion. Përbëhet nga një spirale ngrohëse me induksion me frekuencë të lartë (dmth. spirale ngacmimi), pajisje për konvertimin e fuqisë me frekuencë të lartë, kontrollues, dhe enë gatimi me pjesën e poshtme të materialit ferromagnetik.

Tenxhere me induksion ka dy përbërës kryesorë: dikush është në gjendje të krijojë një sistem qarku elektronik të fushës magnetike me frekuencë të lartë (përfshirë tabaka spirale induksioni); e dyta përdoret për të rregulluar sistemin e qarkut elektronik, dhe mbani guaskën strukturore të enëve të gatimit (përfshirë panelin e furrës që mund të përballojë temperaturat e larta dhe ndryshimet e shpejta të nxehtësisë dhe të ftohtit).

(1) Sistemi elektronik i qarkut përfshin bordin e energjisë, pllaka kryesore, dërrasë e lehtë (bordi i ekranit të kontrollit), kontrolli i temperaturës, tabaka spirale, dhe kllapa termike, tifoz, kabllo të energjisë, etj.

(2) Strehimi strukturor përfshirë panelin e furrës (pjatë porcelani, pjatë kristali e zezë), mbulesa plastike e sipërme dhe e poshtme, etj ...

(3) manual, afishe me fuqi, filmi i operacionit, certifikatën e konformitetit, qese plastike, shkumë e papërshkueshme nga goditjet, kuti paketimi, barkod, kuti kartoni.

1.Paneli i sobës: përdoret për të mbajtur tenxhere dhe tigan, ka të importuara dhe vendase, shtëpiake A, Nota B ka qenë në gjendje të plotësojë kërkesat e përdorimit.

2.Pllaka kryesore me tension të lartë: përbën qarkun kryesor të rrymës.

3. Tabela kryesore e tensionit të ulët: për funksionin e kontrollit të kompjuterit.

4.Bordi i qarkut LED: shfaqni statusin e punës dhe transmetoni udhëzimin e funksionimit.

5.Bobbin: Shndërroni rrymën alternative me frekuencë të lartë në një fushë magnetike të ndryshueshme (PAN).

6.Asambleja e tifozëve: komponentët ndihmës të shpërndarjes së nxehtësisë (FAN) zvogëloni temperaturën e përbërësve në furrë.

7.IGBT: i njohur zakonisht si tuba energjie, përmes sinjalit të rrymës së ulët, kontrolloni ndezjen dhe fikjen e rrymës së lartë (IGBT).

8.Blloku i ndreqësit të urës: shndërroni fuqinë AC në atë DC (BD101).

9.Pjesët e rezistencës termike: transferoni sinjalin e nxehtësisë në qarkun e kontrollit.

10.Komponenti i kalimit termik: duke ndjerë temperaturën e punës IGBT, duke mbrojtur kështu IGBT nga dëmtimet për shkak të mbinxehjes

Karakteristikat

E tenxhere me induksion përdor një spirale për të prodhuar një frekuencë të ulët (20~ 25KHZ) fushë magnetike e alternuar nën veprimin e qarkut të kontrollit, i cili gjeneron një numër të madh të rrymave të vërshimit intensiv përmes përçueshmërisë magnetike (hekur) enë gatimi dhe gjithashtu nxit rrymën në nxehtësi për të ngrohur ushqimin me efikasitet të lartë të energjisë. Përdorimi i hekurit, çelik inox special, ose tiganet me smalt të pjekur me hekur, dhe diametri i poshtëm i tiganëve në 12 ~ 26 cm është e përshtatshme. Një tenxhere me induksion me kontroll të temperaturës mund të parandalojë mbinxehjen, kursimi i energjisë dhe siguria.

Përparësitë

1.Shpejtësi e shpejtë e ngrohjes - sobë me induksion mund të bëjë që temperatura e pjesës së poshtme të tenxhere të rritet në më shumë se 300 gradë në 15 sekonda, shumë më shpejt se sobat e naftës dhe gazit, duke kursyer shumë kohën e gatimit dhe duke përmirësuar shpejtësinë e pjatës.

2.Kursimi i energjisë dhe mbrojtja e mjedisit - tenxhere me induksion pa flakë të hapur, tenxhere nxehet vetë, zvogëlimi i humbjes së transferimit të nxehtësisë, kështu që efikasiteti i tij termik mund të arrijë 80% te 92% ose më shumë, dhe pa emetime të shkarkimit, pa zhurmë, duke përmirësuar shumë ambientin e kuzhinës.

3.Shumëfunksionalitet - tenxhere me induksion "skuqje, duke avulluar, gatim, zierje, shabu-shabu" të gjitha llojet e gjërave. Në Shangai, familja e re prej tre vetësh përdoret në përgjithësi tenxhere me induksion, në thelb duke zëvendësuar sobën me gaz, gaz tub kryesisht me dush.

4.Lehtë për tu pastruar - tenxhere me induksion pa mbetje karburanti dhe ndotje të shkarkimit, dhe kështu tenxhere, tigane, dhe sobat pastrohen shumë lehtë, që është e paimagjinueshme në soba të tjera.

5.Siguri e lartë - tenxhere me induksion nuk do të jetë si gazi, lehtë për të prodhuar rrjedhje, por gjithashtu nuk prodhon zjarr të hapur, siguria është dukshëm më e mirë se sobat e tjera. Veçanërisht, është e pajisur me masa të shumta sigurie, duke përfshirë fikjen e energjisë së sobës, koha jashtë, alarm i djegies së thatë, mbi-rrymë, mbi-tension, mbrojtje nën tension, përdorimi jo i duhur i mbylljes automatike, dhe kështu me radhë, edhe nëse ndonjëherë supa vërshon, nuk ka rrezik që furra e gazit të dalë dhe të rrjedhë gaz, përdorni atë për të shpëtuar zemrën.

6.Lehtë për t’u përdorur - sobë me induksion civil "një operacion kyç" udhëzimet janë shumë humane, të moshuarit dhe fëmijët do të shohin, shoqëruar me sobën në vetvete vetëm disa kilogramë, merre kudo, për sa kohë që mund të përdoret furnizimi me energji elektrike. Për dhomën e vogël të jetesës të punonjësve të fushës, përdorni atë nga poshtë shtratit, dhe pastaj i mbushur brenda, çfarë sobë mund të jetë aq e përshtatshme?

7.Të përballueshme - tenxhere me induksion është një përdorues i madh i energjisë elektrike, por për shkak të nxehjes shpejt, çmimet e energjisë elektrike janë relativisht të ulëta, llogaritur, kostoja është më e lirë se gazi, gazit natyror. Përveç kësaj, çmimi më i ulët i një tenxhere me induksion 1600W është vetëm 100 juan, dhe gjithashtu dërgoni tenxhere dhe tigan.

8.Ulja e investimeve - një sobë me induksion komercial sesa soba tradicionale kërkon shumë më pak hapësirë ​​në kuzhinë sepse nuk ka shkarkim të djegies, kështu që zvogëloni një pjesë të investimit në pajisjen e shkarkimit, dhe të eliminojë ndërtimin e tubacioneve të gazit dhe kostot mbështetëse.

9.Kontroll i saktë i temperaturës - tenxhere me induksion mund të kontrollojë saktësisht temperaturën e gatimit, si për të kursyer energji ashtu edhe për të siguruar shijshmërinë e ushqimit, është e rëndësishme të lehtësohet promovimi i standardeve të prodhimit të kuzhinës kineze.

10.Tenxhere me induksion dhe furrë me mikrovalë funksion të vetëm në krahasim me avull, ziej, skuq, llokoçis, skuq gjithçka, mund të përdoret gjithashtu për tenxhere të nxehtë në shtëpi dhe tenxhere të nxehtë komerciale, zjarri mund të rregullohet sipas dëshirës, dhe mund të jetë izolim i automatizuar.

Disavantazhet

 1. Temperatura rritet veçanërisht shpejt, dhe duhet të përgatitet para se të ndizni sobën; përndryshe, është e lehtë të thahet tenxhereja e zbrazët dhe të shkurtohet jeta e shërbimit të enëve të gatimit dhe sobës me induksion.

2. Furrat me induksion kanë një probabilitet më të lartë të dështimit sesa sobat tradicionale, mirëmbajtja e mundimshme, nëse një dështim, asnjë furrë rezervë nuk do të ndikojë në funksionim.

 1. Fuqia e sobave me induksion është e lidhur ngushtë me tenxheret dhe tiganët, kështu që ata janë më kërkues dhe tiganët janë më pak të gjithanshëm.

4. punë me tenxhere me induksion, diferenca e temperaturës ndërmjet pjesës së poshtme të tenxhere dhe trupit të tenxhere, gatim, nëse jo në kohë për të kthyer pjesën e poshtme të tenxhere është e lehtë për të djegur;

5. sobë civile e zakonshme me induksion është zakonisht një pjatë e sheshtë, që kërkon përdorimin e një tigani, dhe tigan me fund te ceket, Stir-Fry nuk është aq i përshtatshëm sa tradicionalja.

6. fuqia dhe temperatura e shfaqur në panelin e tenxhere me induksion janë programuar paraprakisht, dhe fuqia dhe temperatura aktuale do të kenë një ndryshim të madh;

7.nuk ka funksion të mbylljes automatike të supës të fikjes së tenxhere me induksion

8. Në një tenxhere me induksion pa një flakë të hapur, publiku i gjerë është e vështirë të kapësh zjarrin në mënyrë intuitive, kuzhinierët profesionistë nga flaka e hapur në tenxhere me induksion marrin më shumë kohë për t'u përshtatur.

9.fusha magnetike e krijuar nga tenxhere me induksion sepse është e pamundur të jetë 100% absorbohet nga tenxhere, pjesë e fushës magnetike nga tenxhere rreth rrjedhjes së jashtme, formimi i rrezatimi elektromagnetik.

Performanca kryesore

 1. Shumëfunksionaliteti

Sepse përdor parimin e induksionit të ngrohjes, duke zvogëluar lidhjen e ndërmjetme të transferimit të nxehtësisë, kështu efikasiteti i tij termik deri në 80% te 92% ose më shumë në sobë me induksion me fuqi 1600w, duke zier dy litra ujë, vetëm gjatë verës 7 minuta, dhe sobën e gazit ekuivalente me zjarrin. Përdoreni atë për të avulluar, ziej, zierje, shabu-shabu të gjitha llojet e gjërave, edhe skuqja gjithashtu mund të jetë e plotë. Në Pekin, ka shumë familje që nuk përdorin gaz me tubacione, por që nga përdorimi i sobave me induksion, Rezervuarët e gazit të lëngshëm janë bërë një vegël kuzhine rezervë. Një tenxhere me induksion mund të zëvendësojë plotësisht sobën me gaz, ndryshe nga një tenxhere elektrike e nxehtë dhe furrë me mikrovalë, e cila është vetëm një shtesë e sobës me gaz. Këtu qëndron përparësia e saj më e madhe.

 1. Pastrim

Për shkak të metodës së tij të ngrohjes elektrike, nuk ka mbetje karburanti dhe ndotje të gazit të shkarkuar. Prandaj, tenxheret dhe tiganët, dhe sobat janë shumë të pastra dhe ende mund të mbahen të freskëta dhe të reja për shumë vite, me një shpëlarje dhe një fshirje me ujë pas përdorimit. Vetë tenxherja me induksion është gjithashtu shumë e lehtë për t'u pastruar, pa fenomen tymi dhe zjarri. Kjo është e paimagjinueshme në soba të tjera, soba me gaz me jo shumë kohë është një shtresë paste e zezë. Në mënyrë të ngjashme, Pastrimi i brendshëm i furrës me mikrovalë është një dhimbje koke e madhe, ndërsa përdorimi i një tenxhere me induksion nuk është një problem i tillë. Është pa tym, pa flakë të hapur, nuk ka formë të gazit të shkarkimit të thjeshtë, punon në heshtje.

III. Siguria

Tapat me induksion nuk janë të prirura për rrjedhje dhe flakë të hapura si gazi dhe nuk bëhen shkak për aksidente.

 1. Komoditet

Tenxhere me induksion në vetvete është vetëm disa kilogramë, çojeni kudo që dëshironi të shkoni nuk është problem, përderisa ka një furnizim me energji elektrike ku mund të përdoret. Struktura e sobës me induksion është e thjeshtë, e lehte per tu ruajtur, ka një përzgjedhje zjarri me shumë faza, perdorimi i gaz është i përshtatshëm. Ka një funksion shumë të përshtatshëm të kohës. Sidomos kur ziejmë, gatim, ujë të nxehtë të zier, njerëzit mund të largohen për të bërë gjëra të tjera, kjo eshte, për të shpëtuar zemrën dhe për të kursyer kohë.

 1. Ekonomi

Tenxhere me induksion është një përdorues kryesor i energjisë elektrike, për ta përdorur atë si enë gatimi të zakonshme të kuzhinës, fuqia duhet të zgjidhet mbi 1600W. Megjithatë, sepse ngrohja me induksion është e shpejtë, çmimi i energjisë elektrike është relativisht i ulët, llogaritur, kostoja nuk është shumë. Për të zier ujë, rreth 7 minuta 2 litra ujë të vluar, shpenzimet e energjisë elektrike rreth 5 centë (te 0.4783 juan për kilovat në Pekin), ndërsa çdo fjalë me gaz natyror është 1.7 juan; nëse doni të vloni ujë me një tenxhere elektrike me oriz, 2 litra ujë në tenxhere me fuqi 700W, do të duhen më shumë se 20 minuta. Përveç kësaj, sobat me induksion shiten me një çmim më të ulët, në Pekin, çmimi më i ulët i sobave me induksion, si sobë me fuqi 1600W më shumë se 200 juan, dhe gjithashtu dërgoni tenxhere dhe tigan. Çmimi është më i ulët se furra me mikrovalë. Për përdoruesit me dhoma të vogla të jetesës, sobat me induksion kursejnë hapësirë, disa punonjës në terren, me të nga poshtë shtratit, përfunduar dhe më pas i mbushur, çfarë sobë mund të jetë aq e përshtatshme?

Tavat me induksion kanë të gjitha lehtësitë, por ata gjithashtu kanë gjëra që nuk janë aq të mira sa duhet të jenë. Përgatitja e ushqimit kinez, ka të njëjtat të meta të pakapërcyeshme si furrat me mikrovalë. Sepse enët e gatimit me induksion janë përdorimi i molekulave ferromagnetike dhe induksioni magnetik për të gjeneruar lëkundje ndaj nxehtësisë, kështu që enët e gatimit kërkojnë një fund të sheshtë, në një zonë të madhe kontakti me sipërfaqen e sobës për t'u bërë. Kjo u sjell bezdi njerëzve kur skuqeni, për të përdorur një tigan me fund të sheshtë, përzierja me tigan nuk është si lugë tradicionale e tiganisjes aq shumë, si aftësitë e lugës me kokë poshtë për të kapur përsëri, dhe skuqjen kineze kur zjarri i mbështjellë rreth efektit të gatimit të tiganit nuk është i mundur të prodhohet, këto do të kenë njëfarë ndikimi në shijen e gatimit. Përveç kësaj, shumica dërrmuese e sobave me induksion, në rregullimin e zjarrit nuk ka qenë një rregullim më pak, përgjithësisht, nga 60 ℃ bllok izolues për të 140 ℃, 160 ℃, 180 ℃, 240 ℃ është i ndarë në pesë blloqe, kështu që në përdorimin aktual të ndjenjës nuk është mjaft e saktë. Për shembull, kur gatuani qull, zierje me mish, etj, me 140 blloqe ℃, vendosni plot me ujë, me siguri tenxhere e tejmbushur, nëse vendoset në 60 blloqe ℃, zjarri është shumë i vogël. Përveç kësaj, ekziston nevoja për të hartuar një funksion të mbylljes automatike të tejmbushjes së supës, në mënyrë që përdorimi i më ideal.

Fusha magnetike e krijuar nga tenxhere me induksion nuk mund të jetë 100% absorbohet nga tenxhere, pjesë e fushës magnetike nga rrjedha e jashtme e tenxhere, formimi i rrezatimi elektromagnetik.

Sipas disa ekspertëve, megjithëse frekuenca e rrezatimit të sobës me induksion është rreth një e gjashtëdhjeta e frekuencës së sinjalit të telefonit celular, vendimi i vërtetë mbi madhësinë e fuqisë së rrezatimit është shumë më i madh se sinjali i telefonit celular, kjo fuqi rrezatimi varet kryesisht nga vlera e rrjedhjes së valëve elektromagnetike të sobës me induksion, sa më i madh të jetë rrjedhja aq më i madh është dëmi për përdoruesin, sepse ky dëm është i padukshëm për syrin tonë të lirë, kështu që sobat me induksion njihen si "vrasës i padukshëm", përdorimi afatgjatë ose i zgjatur i shëndetit të njeriut do të ketë një ndikim më të madh negativ.

Avantazhet e funksionimit

1、Asnjë flakë e hapur, nuk ka emetim të gazrave të shkarkimit, zvogëlojnë ndjeshëm efektin serë.

2、Fundi i enës së gatimit nxehet vetë, me shfrytëzim të lartë të shndërrimit të energjisë.

3, shpejtësia e ngrohjes së sobës me induksion, para përdorimit duhet të përgatitet për punë, mos e zbrazni tenxheren qitja e thatë.

4, fuqia aktuale e sobës me induksion dhe materialit, struktura, formë, dhe madhësinë e enëve të gatimit të përdorura.

shënim: Fuqia nominale e një sobë me induksion është fuqia e akorduar me një tenxhere standarde me fuqi nominale. Prandaj, për të arritur fuqinë më të mirë, Tavat me induksion zakonisht janë të pajisura me tenxhere dhe tigan për shitje.

Klasifikimi

Soba me induksion ndahet në tenxhere me induksion civil dhe sobë me induksion tregtar sipas vendit të përdorimit; e ndarë në tenxhere me induksion shtëpiak, sobë profesionale me induksion me tenxhere të nxehtë, tenxhere me restorant shuplakë për ruajtjen e nxehtësisë, prapa kuzhine supë sobë, sobë me tigan për kuzhinë mbrapa; e ndarë në tenxhere me induksion tenxhere me induksion me fuqi të vogël (nën 800 W), tenxhere me induksion të zakonshëm të energjisë (1000W-2500W), tenxhere me induksion me fuqi të lartë (3KW-35KW) sipas mënyrës së përdorimit ose instalimit Të ndarë në të ngulitur (lavaman) tip tenxhere me induksion, tenxhere me induksion tavoline, tenxhere me induksion dyshemeje. Përveç kësaj, disa soba me induksion profesional, aty emërtohen edhe sipas numrit të krerëve, formë, konfigurimi, etj ...

Tenxhere me induksion tavoline: e ndarë në njëkrenare dhe dykrenore 2, me avantazhet e vendosjes së lehtë, lëvizshmëria, etj, sepse çmimi është i ulët më i popullarizuar; tenxhere me induksion të varrosur: është i gjithë tenxhere me induksion në sipërfaqen e dollapit, dhe pastaj gërmoni një vrimë në countertop, në mënyrë që sipërfaqja e sobës dhe tavani i dollapit të jetë në një rrafsh. Ekspertët e industrisë besojnë se kjo metodë e instalimit është vetëm e bukur, por jo shkencore, një pjesë e madhe e bazës së konsumatorit në tenxhere me induksion si një tenxhere e nxehtë. Skuqja e varrosur nuk është e përshtatshme, tenxhere me induksion të ngulitur mund të përshtatet me nevojat e tenxhereve dhe tiganëve të ndryshëm, nuk kanë më kërkesa të veçanta për tenxhere dhe tigan.

Dallimi midis sobës me induksion komercial dhe sobës me induksion shtëpiak

Tenxhere me induksion komercial, siç nënkupton edhe emri, i referohet aplikimit të sobave me induksion në vende publike, siç janë restorantet me tenxhere të nxehtë, restorante, hotele dhe restorante, fabrikat, minierat dhe ndërmarrjet, institucionet dhe kolegjet, trupat, trenat, anijet, dhe kuzhina të tjera publike, veçanërisht i përshtatshëm për kufizimin e përdorimit të zjarrit të hapur në të gjitha kuzhinat komerciale.

1, pamja e ndryshme. Furra shtëpiake është e vogël, relativisht i hollë, pamja e dizajnit të romanit, plot ngjyra, furra komerciale është zakonisht më e madhe, pamja e dizajnit në siguri, praktike, përveç sobës me induksion profesional në tenxhere të nxehtë, çeliku inox bazë si materiali kryesor i guaskës, pa dekorim;

2, madhësia e fuqisë është e ndryshme. Fuqia e furrës shtëpiake është përgjithësisht brenda 2.5 KW, furre komerciale, përveç induksionit profesional të tenxhereve të nxehta, zakonisht, fuqia është përgjithësisht midis 3KW ~ 35KW.

3, mënyra e funksionimit të ndërprerës është e ndryshme. Furrat e shtëpisë janë çelësat kryesorë, çelsat e ekranit me prekje, furrat komerciale janë zakonisht çelësa të kontrolluar me tela, prekje e kontrolluar nga tela, shirit rrëshqitës i kontrolluar nga tela, dhe çelsa të tjerë larg nga sipërfaqja e furrës.

4、Cilësia e produktit është e ndryshme. Furra komerciale për shkak të fuqisë së lartë, orë të gjata pune të vazhdueshme, pra përdorimi i komponentëve të shkallës industriale, në përputhje me standardet industriale të projektimit dhe prodhimit, dhe kështu ka stabilitet dhe qëndrueshmëri të pashembullt sesa tenxherja me induksion në shtëpi.

Madhësia e fuqisë së një tenxhere me induksion mund të ndahet në dy lloje të tenxhereve me induksion shtëpiak dhe tenxhere me induksion komercial.

Tenxhere me induksion në shtëpi sipas klasifikimit të sobës, mund të ndahet në sobë me një kokë, sobë me dy koka, sobë me shumë koka, dhe një gaz elektrik.

Sobë me një kokë

Tensioni i punës së sobës me një kokë është 120V-280V, më e zakonshme është 1900W-2200W, përdoret gjerësisht për tiganisje dhe gatim në shtëpi. Zhvillimi është relativisht i hershëm dhe është përdorur gjerësisht në Kinë.

Sobë me dy koka

Tensioni i punës i sobës me dy koka është gjithashtu 120V-280V, tregu i brendshëm ka një banesë dhe një banesë konkave dhe dyshe, fuqi e përgjithshme me një kokë të vetme 2100W, duke punuar me dy koka në të njëjtën kohë jo më shumë se 3500W, përdoruesit vendas nuk janë ende shumë.

Sobë me shumë kokë

Sobë me shumë kokë, në përgjithësi dy soba me induksion plus një kokë me rreze infra të kuqe, vetëm Shtetet e Bashkuara për të futur teknologjinë e huaj në punë; tenxhere me induksion komercial: më shumë se 380V tension, 3-35Me bazë KW, dhe një gamë të gjerë aplikimesh, skuqje, trazim-trazim, tiganisje e thellë, gatim. Me, avull, zierje, zierje, skarë, tenxhere, dhe kështu me radhë gjithçka mundet. Ruaj 50% të kostos së karburantit sesa sobës tradicionale të naftës, 60% të kostos së karburantit sesa sobës tradicionale të gazit. Asnjë flakë e hapur, pa rrezatim të nxehtësisë, pa tym, pa hirit, pa ndotje, nuk ka rritje të temperaturës së dhomës, pa substanca të dëmshme siç është CO, CO2, SO3, etj, mjedisi mbrohet. Kuzhina është e qetë, i pastër, dhe freskuese, duke e bërë kuzhinierin të ndihet rehat dhe i shëndetshëm fizikisht dhe mendërisht. Shtë një produkt i vërtetë i mbrojtjes së mjedisit. Rastet e zbatueshme: Çdo vend që përdor soba tradicionale, siç janë spitalet, fabrikat, dhe minierat, hotelet, restorante, kolegjet, institucionet, etj; veçanërisht i përshtatshëm për raste pa furnizim me karburant ose përdorim të kufizuar të karburantit, siç janë bodrumet, hekurudhat, automjeteve, anijet, aviacionit, etj. Me zhvillimin e vendit tonë, veçanërisht zhvillimi i shpejtë i energjisë elektrike, kjo tenxhere me induksion komercial me fuqi të lartë do të përdoret gjerësisht.

Një energji elektrike, Një gaz

Një elektrik dhe gaz janë një kombinim i produkteve të sobës me induksion dhe gazit, një kokë sobë mund të përdorë gazin tradicional, një kokë tjetër sobë duke përdorur induksion, Fuqia e përgjithshme 2100W, është dy vitet e fundit të produkteve në zhvillim.

Proceset dhe tendencat

Regjistrimi më i hershëm i civilizimit të sobës me induksion është nga 1957 Filluan kompanitë gjermane, dhe pastaj në 1972 Shtetet e Bashkuara gjithashtu filluan kërkimin dhe zhvillimin e sobave me induksion, dhe në fillim të shekullit të kaluar, sobat me induksion janë popullarizuar në Perëndim. Shtetet e Bashkuara kanë një histori të gjatë të sobave me induksion kërkimor, me shume se 100 vite më parë ka zhvilluar soba me induksion, sepse efikasiteti termik i sobës me induksion nuk është shumë i lartë, dhe e lehtë për të prodhuar zhurmë të frekuencës industriale, kështu që nuk ka promovim masiv. Në vitet 1970, Shtetet e Bashkuara morën drejtimin në zhvillimin e një tenxhere me induksion me frekuencë të lartë (frekuenca e funksionimit 20 një 50KHz), e ndjekur nga Japonia gjithashtu krijoi një tenxhere me induksion me frekuencë të lartë. Fillimi fillestar i tregut vendas të tenxhereve me induksion është fundi i shekullit të kaluar, në vitet e para, sepse teknologjia nuk është e mirë, është e vështirë të përshtatesh me cilësinë e paqëndrueshme të rrjetit të brendshëm energjetik, si dhe me nevojat e dietës kineze me zjarr të madh., dikur kishte një hendek deri në fund të shekullit për t'u ngritur, dhe tërhoqi vëmendjen e industrisë shtëpiake të pajisjeve shtëpiake, e ndjekur nga lindja e shumë markave të pajisjeve shtëpiake dhe produkteve të reja. Tregu vendas i tenxhereve me induksion është të paktën 5-10 vite më vonë se vendet e zhvilluara në Perëndim. Me përparimin e teknologjisë, cilësinë e komponentëve, tenxhere me induksion shtëpiak është bërë e pjekur.

Zhvillimi i sobave me induksion shtëpiak ka kaluar afërsisht në fazat e mëposhtme.

Gjenerata e parë e produkteve të tilla si marka e mbrojtjes së mjedisit (duke përfshirë Yada) tenxhere me induksion, e cila karakterizohet nga përdorimi i njësisë së pavarur të lëkundjes, tuba të shumëfishtë fuqie paralelisht, qarku i amplifikatorit të makinës duke përdorur komponentë diskrete, besueshmëria e qarkut është më e mirë, punë të qëndrueshme, disavantazhi është se qarku është kompleks, mirëmbajtja nuk është shumë e përshtatshme.

Gjenerata e dytë e produkteve kanë tenxheren me induksion Shanghai Dexing dhe Fujipo, qarku i kontrollit me 3 copa LM339, duke përdorur parimin e funksionimit të një lëkundjeje të madhe mbrapsht, Funksioni izolues me qark harduerik për të arritur (me 74Lsl45), tubin e energjisë me IGBT, besueshmëria është ende e mundur, disavantazhi është se qarku është më kompleks, norma e kthimit është pak më e lartë.

Produktet e gjeneratës së tretë përfshijnë produkte të serisë PSD të Shteteve të Bashkuara dhe produkte induksioni të kompanisë Zhejiang Yongkang. Produktet e serisë PSD të Shteteve të Bashkuara përdorin parimin e lëkundjes së madhe të prapambetjes, qarku i tij i mbrojtjes është bërë shumë mirë, duke u fokusuar në zgjidhjen e procesit të punës duke tërhequr papritmas ndezësin e energjisë dhe probleme të tjera afatgjata të rrënuara nga prodhues të tjerë vendas, është prodhimi i parë i tenxhereve me induksion më të pjekur vendas duke përdorur IGBT. Disavantazhi i tij është se qarku është i ndërlikuar, mirëmbajtja nuk është shumë e përshtatshme. Jia Ling tenxhere me induksion nga kompania Shenzhen Topband për të zhvilluar dhe prodhuar pjesën e bordit të kontrollit, duke përdorur njësinë e pavarur të lëkundjes, besueshmëria e tij është shumë e mirë. Disavantazhi është se qarku është më kompleks, testimi i prodhimit nuk është i përshtatshëm, gjenerata e katërt e produkteve të tilla si produktet e serisë PD të Shteteve të Bashkuara dhe tenxhere me induksion Guangdong Nanhai Willie Bao. Produktet e serisë Midea PD karakterizohen nga dizajni i thjeshtë dhe i besueshëm i qarkut, besueshmëri e mirë e punës, dhe kostoja e produkteve të serive PD është zvogëluar. Tenxhere me induksion Willie Bao nga dizajni i kompanisë Shenzhen Topband dhe prodhimi i pjesës së bordit të kontrollit është përmirësimi i parë vendas i programit më të pjekur të tenxhereve me induksion Panasonic., treguesit e besueshmërisë së tij, dhe ekuivalentin e sobës me induksion Panasonic.

Statusi i Zhvillimit

Gjatë gjithë statusit të zhvillimit të sobës me induksion vendas, nga pikëpamja teknike, analizohen aspektet e mëposhtme.

Duke prezantuar "njëqind shkolla mendimi"

Zhvillimi i tregut të brendshëm të sobave me induksion është relativisht kaotik, sipas sondazhit, në 2001, prodhuesit vendas të sobave me induksion më pak se njëqind, dhe përbërësit elektronikë të lidhur me induksionin dhe prodhuesit e produkteve ndihmëse janë gjithashtu shumë pak, furrë me induksion duke u rritur në fabrikë, sa pesë apo gjashtëqind, dhe shitjet në qendrën tregtare, duke shtuar deri në dyzet ose pesëdhjetë, dhe përpunimi dhe prodhimi i prodhuesve të pjesëve rezervë të tenxhereve me induksion janë të panumërta.

Dizajni i paraqitjes "njëqind lule", performanca strukturore do të përmirësohet

Thoni tregun e brendshëm të sobave me induksion, pamja e dizajnit është "duke lulëzuar" nuk është e ekzagjeruar, rastësisht në cilat dyqane të shëtisni, zbuloi se pamja e dizajnit të sobës me induksion është me të vërtetë shumëngjyrëshe, nga skema e ngjyrave në hartimin e ndërfaqes së kontrollit, të gjithë pasqyrojnë personalitetin e tyre, i cili është shumë i ndryshëm nga modeli i tregut të pjekur të sobës me induksion jashtë vendit Dizajni i tenxhereve me induksion është vërtet shumëngjyrësh. Por një dizajn i tillë i pasur i pamjes, por pak marka mund të arrijnë nivelin e performancës strukturore, shumica e markave do të prodhojnë soba me induksion të paketuara në stile të ndryshme, por dizajni me shumë struktura nga pikëpamja teknike nuk është ideal.

Pjesë të vendosura "nivele të pabarabarta"

Më i pjekur, pjesët kryesore të këmbimit të tenxhere me induksion me siguri do të përdorin performancë superiore, pjesë të forta përputhshmërie, duke përdorur çipin e punës, Toshiba, si dhe Tajvani, Korea e jugut, por çmontimi i markave të sobave me induksion do të zbulojë se përbërësit kryesorë janë vërtet të pabarabartë, disa madje as prodhuesit nuk e bëjnë, duke bërë kështu, është i detyruar të pengojë zhvillimin normal të sobave me induksion.

Teknike "ngecje"

Si tenxhere me induksion vendas nuk ka arritur ende plotësisht në pjekurinë e luftës jonormale të çmimeve, duke rezultuar në një studim të mirë në teknologji, do të futet në uljen e kostos, duke rezultuar në teknologji për një periudhë kohe pa shfaqur hegjemoni dominues. Investimet e huaja në zhvillimin e produkteve të tilla në vitet formuese, më pak se 15% të shitjeve të përgjithshme, me shume se 30%, por produktet e brendshme të sobave me induksion mund të investojnë miliona në kërkimin dhe zhvillimin ka qenë shumë pak.

Tendencat në gatimet me induksion

1, Burger oriz HI: Burger orizi IH është përdorimi i parimit të ngrohjes me induksion elektromagnetik dhe kombinimi i teknologjisë së kontrollit fuzzy, efekti i tij i gatimit është shumë ideal, në Japoni është bërë rryma kryesore e produkteve të burgerit të orizit.

2, ngrohës uji elektromagnetik: ngrohës elektromagnetik i ujit është përdorimi i parimit të ngrohjes me induksion elektromagnetik të ngrohjes së ujit, përparësia e tij e jashtëzakonshme është të arrijë izolimin e ujit dhe energjisë elektrike, nga parimi i ngrohësve elektrikë të ujit për të zgjidhur problemin e mbrojtjes nga rrjedhjet.

3, tenxhere me induksion me dy koka: induksioni me dy koka është një tenxhere me induksion me dy njësi ngrohëse, dy njësi mund të punojnë në mënyrë të pavarur nga njëra -tjetra, vështirësitë e tij teknike sesa tenxhere me induksion me një kokë, kryesisht anti-ndërhyrje, zhurmë, rrezatimi elektromagnetik, dhe masat e tjera të projektimit duhet të forcohen.

4, mund të ngrohë tenxheret dhe tiganët e aluminit të tenxhereve me induksion me frekuencë më të lartë: sepse rezistenca e aluminit është vetëm 1/20 a 1/50 prej hekuri kur frekuenca i kalon 50 KHz, Mund të ngrohen edhe tenxheret dhe tiganët e aluminit, Japonia ka zhvilluar produkte të tilla, produktet vendase nuk janë ende në dispozicion.

Rrjedha e punës

Kur një mbështjellje lakore aktivizohet me rrymë, efekti është i barabartë me atë të një shirit magneti. Prandaj, sipërfaqja e spirales ka një gjenerim të poleve të fushës magnetike N-S, dmth, një kryqëzim i fluksit magnetik. Nëse furnizimi me energji elektrike i përdorur është AC, polet magnetike të bobinës dhe fluksi magnetik që kalon sipërfaqen e rrugës do të ndryshojnë.

Sa më e lartë të jetë rryma e induktuar, aq më e lartë është nxehtësia e gjeneruar, dhe sa më e shkurtër të jetë koha e nevojshme për të gatuar ushqimin. Sa më e madhe të jetë rryma e induktuar, aq më i madh është ndryshimi i fluksit magnetik në sipërfaqen e metalit, sigurisht, aq më e fortë është forca e fushës magnetike. Në këtë mënyrë, origjinali përmes spirales së rrymës alternative do të ketë nevojë për më shumë kthesa të mbështjella së bashku. Për shkak të përdorimit të induksionit të fushës magnetike me intensitet të lartë, kështu që sipërfaqja e sobës me induksion nuk ka gjenerim aktual, kështu që në gatim të ushqimit sipërfaqja e sobës nuk do të prodhojë temperaturë të lartë. Pllaka e zakonshme me induksion është një pajisje gatimi relativisht e sigurt që përdor një pllakë të zezë kristali që mund t'i rezistojë temperaturave të larta. Në procesin e përdorimit, sepse pllaka e zezë e kristalit do të jetë në kontakt me tenxhere dhe tigan, do të gjenerojë temperaturë të lartë në vend, kështu që mos e prekni sipërfaqen e sobës për një periudhë kohe pas ngrohjes për të parandaluar djegiet.

Mirëmbajtja

Përpara se të përdorni tenxheren me induksion, duhet të lexoni me kujdes manualin e produktit për të kuptuar funksionet, përdorimi, kërkesat e mirëmbajtjes, dhe përmbajtjen e shërbimit pas shitjes që mund të ofrojë prodhuesi. Në përgjithësi, pikat e mëposhtme duhet të merren parasysh gjatë përdorimit dhe mirëmbajtjes.

1, instalimi i një kordoni të veçantë të energjisë dhe prizës së energjisë. Sobë me induksion për shkak të fuqisë, duhet të konfigurohet sipas fuqisë së kordonit të rrymës dhe prizës, zakonisht duhet të zgjidhet për t'i bërë ballë telit aktual prej bakri 15A, duke mbështetur përdorimin e prizave, priza, çelsat, etj. duhet të plotësojë edhe këtë kërkesë. Përndryshe, tenxherja me induksion funksionon kur rryma e lartë do të bëjë telin, prizë, dhe qark të shkurtër të djegur nga ethe.

2, tenxhere me induksion vendoset të jetë e qetë. Nëse tenxhere me induksion një këmbë dalin, graviteti i tenxhereve dhe tiganëve do ta detyrojë trupin e sobës të anohet, tenxherja e ushqimit të tejmbushet. Nëse sipërfaqja e sobës vendoset në mënyrë të pabarabartë, tenxheret dhe tiganet e krijuara nga mikro-dridhjet janë gjithashtu të lehta për tu bërë tenxhere dhe tigane që rrëshqasin jashtë dhe të rrezikshme.

3、Sigurohuni që vrimat e hyrjes dhe daljes së ajrit të jenë të qarta. Po punon tenxhere me induksion me tenxheret dhe tiganët që nxehen, kështu tenxhere me induksion duhet të vendoset në qarkullimin e ajrit, përdorimi i vrimave të ajrit për të qenë larg murit dhe sendeve të tjera më shumë se 250px, për të siguruar që trupi i furrës në, vrimat e shkarkimit pa bllokuar asnjë objekt.

4, zgjidhni enët e duhura të gatimit. Predha e tenxhereve me induksion dhe pesha e ngarkesës me kristal të zi janë të kufizuara, tenxhere e përgjithshme e induksionit civil me tenxhere dhe tigan me ushqim nuk duhet të kalojë 5 kg, dhe fundi i tenxhereve dhe tiganëve nuk duhet të jetë shumë i vogël për të parandaluar që sipërfaqja e sobës me induksion të përballojë presionin nuk është shumë e përqendruar.

5, përdorni dhe ruani për t'i kushtuar vëmendje lagështirës së papërshkueshme nga uji dhe buburrecave. Furrat e zakonshme me induksion nuk janë të papërshkueshëm nga uji, lagështia, ose në ujë, madje edhe jashtëqitjet e buburrecave mund të shkaktojnë dështim të qarkut të shkurtër, pra gjatë përdorimit, vendoset larg lagështirës dhe avullit, uji është rreptësisht i ndaluar. Në treg është shfaqur tenxhere me induksion të papërshkueshëm nga uji, por për të garantuar sigurinë dhe për të zgjatur jetën e shërbimit të produktit, ose përpiquni të shmangni ujin dhe avullin.

6, pastroni sobën që të jetë e duhur. Tenxherja me induksion nuk mund të përdorë tretës, benzinë ​​për të pastruar sipërfaqen ose trupin e sobës. Një leckë e butë e disponueshme me pak detergjent neutral për të fshirë testin.

7, në përdorim, paneli i sobës mos vendosni thikë, pirun, tapa shishe, dhe objekte të tjera feromagnetike, dhe mos e vendosni orën, regjistrimi i kasetave, dhe sende të tjera të ndjeshme ndaj fushave magnetike në sipërfaqen e sobës, ose vazhdoni funksionimin e sobës me induksion në trup.

8, mos lejoni që tenxheret dhe tiganët të shkarkohen nga ajri, me zjarr të thatë, në mënyrë që të mos plasaritet paneli i sobës me induksion për shkak të nxehtësisë së tepërt.

9, sasia në tenxhere nuk i kalon shtatë minutat plotësisht, për të shmangur ngrohjen e tejmbushjes së supës të shkaktuar nga dështimi i qarkut të shkurtër.

10, tenxheret dhe tiganët duhet të vendosen në qendër të sobës me induksion, për të shmangur ngrohjen e pabarabartë, por edhe jo në temperatura të larta ose gjendje me fuqi të lartë, marr shpesh tenxheret dhe tiganët e enëve dhe pastaj i lëmë poshtë, përndryshe e lehtë për të shkaktuar dështim (sepse fuqia e menjëhershme është e lehtë të dëmtojë motherboard).

11、Strictlyshtë rreptësisht e ndaluar tharja e zierjes së një tenxhere të zbrazët, paneli i furrës është i prishur, duhet të ndalojë përdorimin, zëvendësohet menjëherë nga personeli profesional i mirëmbajtjes panel i ri.

12, brenda 2-3m të sobës me induksion komercial, është mirë të mos vendosni televizorë, VCR -të, regjistruesit, dhe pajisje të tjera shtëpiake që kanë frikë nga magnetizmi, në mënyrë që të mos ndikohen negativisht. Gratë shtatzëna është më mirë të mos përdorin tenxhere me induksion.

Tenxhere me induksion thyen metodën tradicionale të gatimit me zjarr të hapur, dhe në vend të kësaj përdor parimin e ngrohjes të rrymës së induksionit të fushës magnetike (i njohur edhe si rrymë vorbullore), tenxhere me induksion do të krijojë një fushë magnetike të alternuar përmes përbërësve të tabelës së qarkut elektronik kur pjesa e poshtme e tenxhereve që përmban hekur vendoset në sipërfaqen e sobës, tenxherja është duke prerë linja të alternuara magnetike të forcës dhe duke gjeneruar rrymë alternative (dmth. rrymë vërshimi) në pjesën metalike të fundit të tenxheres, rryma vorbull bën që elektronet e lira në materialin e hekurit në fund të tenxhere të rrotullohen Lëvizja e alternuar, përmes nxehtësisë Joule të rrymës (P=I^2*R) e bën fundin e tenxheres të nxehtë (burimi i nxehtësisë së gatimit me induksion vjen nga fundi i tenxheres dhe jo nga vetë tenxherja me induksion, kështu që efikasiteti termik është gati 1 herë më e lartë se efikasiteti i të gjitha enëve të gatimit). Rryma alternative e bën pajisjen të nxehet me shpejtësi të madhe, e cila përdoret për të ngrohur dhe gatuar ushqimin, duke arritur kështu qëllimin e gatimit. Tenxhere me induksion ka përparësitë e ngrohjes së shpejtë, efikasitet i lartë termik, pa flakë të hapur, pa tym, pa gaz të dëmshëm, nuk ka rrezatim të nxehtësisë në mjedisin përreth, madhësi kompakte, siguri e mirë, dhe pamje të bukur, etj, të cilat mund të përfundojnë shumicën e detyrave të gatimit të familjes. Prandaj, në disa vende ku sobat me induksion janë më të njohura, njerëzit njihen si "Zoti i gatimit" dhe "sobë e gjelbër".

Mirëmbajtja e pllakave qeramike

Pllakat qeramike janë të lehta për tu pastruar. Nëse është papastërti e lehtë, fshijeni me një leckë të butë të lagur. Nëse është papastërtia e vajit, përdorni një leckë të butë të lagur me një sasi të vogël pastë dhëmbësh ose detergjent neutral për të fshirë kur tenxhereja me induksion është e nxehtë, atëherë kini kujdes nga duart e nxehta, pastaj fshijeni me një leckë të butë të lagur derisa të mos mbetet mbetje. Kutia mund të pastrohet me një pastrues normal neutral. Mbajeni pjesën e poshtme të tenxhere të pastër sa herë që e përdorni, mos e thani e digjni, dhe përdorni pastë dhëmbësh ose kristal detergjenti për ta fshirë kur ka njollë. Kur mbyllet, duhet të prisni që ventilatori të ndalet plotësisht para se të shkyçni rrymën.

Pastrimi i ventilatorit

Për mbulesën neto të ventilatorit, mund ta pastroni me një furçë të butë; sepse pastrimi i brendshëm i ventilatorit përfshin çmontimin; nëse keni nevojë, Unë ju sugjeroj të shkoni në rrjetin tonë pas shitjes dhe stafi ynë profesional i mirëmbajtjes ta pastrojë atë për ju; por gjëja më e rëndësishme është ruajtja e një mjedisi të mirë përdoruesi.

Tenxhere në shtëpi

Parimi i ngrohjes për induksion është i veçantë, është ngrohje me induksion, pra është e nevojshme të përdoren materiale me përçueshmëri magnetike, të tilla si hekuri, çelik inox, etj. Është më mirë të përdorni enë gatimi të përshtatura posaçërisht, siç është përdorimi i zëvendësuesve të tjerë, performanca mund të ndikohet. Zakonisht, prodhuesit përkatës shpërndajnë tenxhere dhe tigan duke përdorur 304 dhe 430 çelik inox, cilësia e të cilave është shumë më e mirë se tenxheret dhe tiganët e zakonshëm, prandaj rekomandohet përdorimi i tenxhereve dhe tiganëve të veçantë.

Spërkatje me dëmtim të ujit

Për sa kohë që avulli i ujit ose uji bien në sipërfaqen e tenxhere me induksion, dhe jo në tenxhere me induksion brenda fjalëve (në përgjithësi uji nuk do të rrjedhë në makinë), nuk do të ndikojë në punën normale të tenxhere me induksion, mund të përdoret me besim.

Zverdhja e panelit

Në pjatën shtëpiake do të zbardhet pak pa kujdes. Kini kujdes që ta mbani të pastër pjesën e poshtme të tiganit sa herë që e përdorni, mos e thatë djeg atë, dhe përdorni pastë dhëmbësh ose detergjent për ta pastruar atë kur ka njollë; përveç kësaj, mos e mbush panelin me gazetë ose diçka të tillë.

Pajisjet kryesore

Pajisjet metalike ferromagnetike mund të nxehen duke përdorur fushën magnetike AC, vetëm në rastin e metaleve ferromagnetike efikasiteti i konvertimit të energjisë është mjaft i lartë, nxehtësia e gjeneruar, temperatura është e mjaftueshme për gatim. Sepse përshkueshmëria magnetike e metaleve ferromagnetike është e lartë, ka një thellësi të cekët të lëkurës, dhe nën AC për shkak të efektit të lëkurës, zona e ndërprerjes së rrjedhës së rrymës me frekuencë të lartë zvogëlohet, dhe rezistenca ekuivalente është më e madhe, i cili është i favorshëm për t'u mbështetur në ngrohjen e rrymës së vërshimit. Nëse përdorni vegla metalike jo ferromagnetike, efikasiteti do të jetë mjaft i ulët për qëllime gatimi.

I ashtuquajturi "metal ferromagnetik" i referohet metalit që mund të magnetizohet, e thënë thjesht, është metali që mund të tërhiqet nga magneti, metalet kryesore janë hekuri, kobalt, nikel. Vegla të përgjithshme çeliku ose hekuri mund të jenë. Tenxhere me induksion për jetën e përditshme, shumica dërrmuese e çelikut inox është gjithashtu i përshtatshëm për induksion, tenxhere tradicionale e pllakave qeramike nuk është e zbatueshme, enët e përgjithshme të aluminit gjithashtu nuk janë të zbatueshme, ka disa tenxhere të veçantë të sobave me induksion, një metal ferromagnetik i integruar në mënyrë që të mund të përdoret për induksion. Enamelware është bërë prej sendesh hekuri të mbuluara me smalt, kështu që mund të përdoret për gatimet me induksion.

Metoda e testimit

1, inspektimi i pamjes - produkte cilësore në përgjithësi, pamja e rregullt dhe e guximshme, glyphs model të qartë, ngjyrë e ndritshme, panel furre për pllakë kristali të zi me cilësi të lartë (Një notë).

2, dëgjo zërin - ndizni fuqinë, përveç zhurmës së ventilatorit ftohës me dizajn rrethor pozitiv (tenxhere me induksion në punën e një tingulli të rregullt është normale), nuk duhet të dëgjojë zhurmë të tjera dhe tinguj aktualë.

3, testoni çelësat - testoni të gjithë çelësat (tastet e prekjes) një nga një për të parë nëse funksioni mund të funksionojë normalisht dhe të eliminojë produktet me ndërprerës që nuk funksionojnë.

4, siguria e testimit - ① nuk ka mbrojtje tenxhere: hiqni tenxheret dhe tiganet ne gjendje pune, vëzhgoni nëse tenxherja me induksion mund të alarmojë automatikisht, zakonisht në rreth 2 minutat automatikisht do të ndërpresin energjinë; ② Mbrojtja e tenxhere bosh: koha e ngrohjes së tenxhere bosh pak më e gjatë, tenxherja me induksion duhet të alarmojë automatikisht dhe të ndalojë ngrohjen. Disa soba me induksion nuk e kanë këtë funksion; ③ mbrojtje e papërshtatshme e ngrohjes: provoni të vendosni sende të vogla si lugë hekuri në sipërfaqen e sobës dhe më pas ndizni energjinë, zakonisht më pak se 65% e zonës së tenxhere nuk mund të nxehet siç duhet. Disa soba me induksion nuk e kanë këtë funksion.

5, testoni përshtatshmërinë e tenxhereve dhe tiganëve - fuqi në procesin e shërimit, përsërisni veprimin e marrjes së tenxhereve dhe tiganëve disa herë për të parë nëse koha e rikuperimit të ngrohjes është normale, zakonisht merrni tenxheren dhe vendoseni përsëri 1-3 sekonda për të rifilluar ngrohjen, nëse koha e rikuperimit është më e madhe se 5 sekonda, që tregon se kjo makinë nuk është përshtatur mirë me tenxhere dhe tigan.

6, testoni qëndrueshmërinë e fuqisë dalëse - tenxhere me induksion me cilësi të lartë duhet të ketë një funksion të rregullimit automatik të fuqisë dalëse, ky funksion mund të përmirësojë përshtatshmërinë e furnizimit me energji elektrike dhe përshtatshmërinë e ngarkesës. Një pjesë e fuqisë së sobës me induksion ndikohet nga voltazhi i furnizimit me energji elektrike, e cila do të ndikojë në jetëgjatësinë e shërbimit, por edhe për shqetësimin e përdoruesit, duke ndikuar në cilësinë e gatimit.

(Besueshmëria dhe jeta efektive: dmth, do të hyjë në periudhën e dështimit)

7、Testimi i kontrollit të temperaturës

Kontrolloni nëse tenxherja me induksion ka një 100 ℃ dizajni i zonës së temperaturës, zieni ujin me tenxhere dhe tigane që përputhen, dhe shikoni nëse uji i valë vendosur në 100 Ingranazhet ℃ ende mund të ruajnë gjendjen e vlimit. Dizajni i pasaktë i temperaturës mund të çojë në rrezikun e fshehur të djegies së makinës, sepse shumë funksione të mbrojtjes së brendshme bazohen në monitorimin e temperaturës. Në procesin e vlimit të ujit, ju mund ta lëvizni tenxheren në buzë 1/4 ose 1/3, vazhdo per 1-2 minuta, duhet të jetë në gjendje të vazhdojë të nxehet, duke treguar se funksioni i ngrohjes së sobës me induksion është normal. Në përzgjedhjen, përpiquni të zgjidhni më shumë bllokun e rregullimit të temperaturës, ndërmjet 100 Për të 270 ℃, siç mund të jetë nga 10 ose 20 ngjitje hap pas hapi, përdorimi do të jetë më i përshtatshëm.

Metoda e përzgjedhjes

Miti një: sa më shumë fuqi aq më mirë. Edhe pse shpejtësia e ngrohjes është proporcionale me fuqinë e sobës me induksion, kjo eshte, aq më e madhe shpejtësia e ngrohjes së energjisë është gjithashtu më e shpejtë, shumë konsumatorë kanë tendencë të përqëndrohen në shpejtësinë e ngrohjes kur blejnë, zgjidhni produkte me fuqi të lartë. Por vlen të përmendet se sa më e madhe fuqia, më shumë konsum të energjisë, çmimi po rritet gjithashtu, dhe ka të ngjarë të ndikojë në shumën totale negative. Prandaj, blerja duhet të bazohet në numrin e njerëzve në familje, qëllimi kryesor, madhësia e tenxhere, dhe faktorë të tjerë që do të integrohen. Në përgjithësi, në vijim 3 familjet e njerëzve zgjedhin rreth 1700W; 4-5 njerëzit zgjedhin rreth 1800W: 6-7 njerëzit zgjedhin 2000W është e përshtatshme; me shume se 8 njerëzit zgjedhin tenxhere me induksion 2200W.

Keqkuptim dy: sa më i lartë çmimi aq më mirë. Siç thotë fjala e urtë, "ju merrni atë për të cilën paguani", shumë konsumatorë janë të fiksuar pas ndjekjes së "cmim i larte", duke menduar se përderisa çmimi është i lartë, gjithçka në lidhje me produktin është e garantuar. Në fakt, nuk eshte. Cilësia e sobës me induksion është e mirë ose e keqe dhe pamja e sobës me induksion (gjini e quajtur shitja), materiali i guaskës nuk ka asnjë lidhje me modelin e qarkut të pllakës kryesore, tifoz, dhe dizajni i kanalit të ajrit, dhe transistorë me frekuencë të lartë me fuqi të lartë, dhe cilësia e panelit të qelqit mikrokristalor. Me të njëjtën cilësi, markave të ndryshme, ose pamje të ndryshme, çmimi gjithashtu mund të ndryshojë shumë. Konsumatorët në blerjen e sobave me induksion për të blerë sipas nevojave të tyre analiza specifike, dhe jo për të çmuar për të bërë dallimin midis cilësisë dhe funksionalitetit.

(Kur blini për një vështrim në fuqinë, dy vështrime në përzgjedhjen e panelit, tre vështrime në IGBT - fuqia kryesore tranzistor i madh, katër vështrime në funksion, pesë vështrime në pamjen).

Miti 3: Panelet e zbukuruara duken mirë dhe funksionojnë mirë. Paneli është një nga aksesorët kryesorë të tenxhere me induksion, paneli i tenxhere me induksion të tregut është i ndarë në panel qeramik dhe panel qelqi mikrokristalor dy. Sipas cilësisë mund të ndahet në tre nivele ABC.

Një pllakë qeramike e klasës është kristalore e bardhë në nivel mikron, pas 45 ditë, 1500 ℃ ndezje në temperaturë të lartë, një derdhje, rezistencë ndaj temperaturës së lartë 1100 ℃, rezistenca ndaj ndryshimit të temperaturës së ftohtë dhe të nxehtë 800 ℃, rezistencë e fortë ndaj goditjes. Cilësia e saj është e strukturuar fort, e lehte per tu pastruar, pa njollë, depërtimi i plotë i linjave magnetike, efikasitet i lartë termik, edhe nëse ka papastërti mbi të, mund të jetë i pastër si i ri pas pastrimit të duhur. klasa B është një pjatë qeramike e bardhë e klasës së brendshme, cikli i qitjes është rreth 7 ditë, shkrepur në një temperaturë prej 500 ℃ -600, dhe pastaj ftohet dhe pritet në 200. Nuk është një formim i njëhershëm, edhe pse e bardhë, por në krahasim me panelin e shkallës A zverdhje e lehtë, zbardhje. Pllaka e klasës C mund të identifikohet me një shikim, Pjatë e sipërme e tenxhere me induksion e stampuar me lule, bari, insektet, peshku, kryesisht pjatë e klasës C, për shkak të zverdhjes së saj, çngjyrosje e shpejtë, shumë prodhues printuan modele për të mbuluar mangësitë. Klasa B, Biznes tenxhere me induksion me pllaka qeramike të klasës C nëse angazhimi me shkrim për përdorim afatgjatë nuk ndryshon ngjyrën, mund te pastrohet si e re, nuk zvogëlon efikasitetin termik, nuk rrezikon sigurinë personale, mund të pranohet gjithashtu. Paneli i zi i kristalit është i lehtë për t'u pastruar, nuk ka shqetësime për zverdhjen e ngjyrës, dhe cilësia e përgjithshme është më e mirë se pllaka qeramike, kështu që paneli qeramik i sobës elektrike komercial është zëvendësuar nga një pjatë kristali e zezë.

Paralajmërime

Stabiliteti i prodhimit të energjisë

Kuzhina me induksion cilësor duhet të ketë një funksion automatik të rregullimit të fuqisë dalëse, ky funksion mund të përmirësojë përshtatshmërinë e furnizimit me energji dhe përshtatshmërinë e ngarkesës. Disa soba me induksion nuk e kanë këtë funksion, kur rritet tensioni i furnizimit, fuqia dalëse rritet ndjeshëm; kur tensioni i furnizimit bie, fuqia zvogëlohet ndjeshëm, e cila do të sjellë bezdi për përdoruesit dhe do të ndikojë në cilësinë e gatimit.

Besueshmëria dhe jeta efektive

Treguesit e besueshmërisë së tenxhereve me induksion shprehen përgjithësisht në MTBF (Koha mesatare midis dështimit), njësia është "orë", produkte me cilësi të lartë duhet të jenë në më shumë se 10,000 orë. Jeta e sobës me induksion varet kryesisht nga përdorimi i mjedisit, mirëmbajtja, dhe jeta e përbërësve kryesorë. Supozohet se pas tre ose katër vitesh përdorimi, sobat me induksion do të hyjnë në periudhën e dështimit.

Pamja dhe Struktura

Produktet me cilësi të lartë janë përgjithësisht të pastra dhe të guximshme, glyphs model të qartë, ngjyrë e ndritshme, pajisje plastike pa një përplasje të dukshme, mbulesa e sipërme dhe e poshtme me të shtrënguar, duke dhënë një ndjenjë rehatie, struktura e brendshme e paraqitjes së arsyeshme, instalim solid, ventilim i mirë, kontakt i besueshëm, pjatë e sobës për të zgjedhur qelqi qeramike është më mirë nëse zgjedhja e xhami i kalbur ka performancë pak më të keqe.

Karakteristikat e kontrollit të temperaturës në fund të tenxhere

Nxehtësia nga fundi i tenxheres transmetohet drejtpërdrejt në pjatën e sobës (qelqi qeramike), dhe pllaka është një material përçues termikisht, kështu që elementi termik është instaluar në përgjithësi në pjesën e poshtme të pllakës për të zbuluar temperaturën e pjesës së poshtme të tenxhere.

Kordoni i energjisë për të përmbushur kërkesat

Tenxhere me induksion për shkak të fuqisë, në konfigurimin e kordonit të energjisë, duhet të zgjidhet për t'i bërë ballë telit aktual të bakrit 15A, duke mbështetur përdorimin e prizave, priza, çelsat, etj. duhet të plotësojë edhe këtë kërkesë. Përndryshe, një tenxhere me induksion punon kur rryma e lartë do të bëjë tela, prizë, etj. ethe ose djegie. Përveç kësaj, nëse është e mundur, është mirë të instaloni një kuti siguresash në prizën e kordonit të energjisë për të siguruar sigurinë.

Vendosja duhet të jetë e sheshtë

Vendosja e tryezës së sobës me induksion duhet të jetë e sheshtë, veçanërisht kur hani tenxhere të nxehtë në tryezë, etj. duhet t'i kushtojë më shumë vëmendje. Nëse desktopi nuk është i sheshtë në mënyrë që një këmbë e caktuar e sobës me induksion të dalë jashtë, graviteti i enëve të gatimit do ta detyrojë trupin e sobës të detyrojë deformim apo edhe dëmtim kur përdoret. Përveç kësaj, nëse desktopi ka një prirje, kur tenxhere me induksion të ngrohjes së tenxhere, tenxhere, dhe tenxheret e krijuara nga mikro-dridhjet janë gjithashtu të lehta për t'i bërë tenxheret dhe tiganët të rrëshqasin jashtë dhe të rrezikshme.

Sigurohuni që vrimat e ajrit të jenë të pastra

Tenxherja e punës me induksion nxehet me tenxheret dhe tiganët. Prandaj. Kur vendosni tenxheren me induksion në kuzhinë, sigurohuni që të mos ketë objekte që bllokojnë vrimat e hyrjes dhe shkarkimit të tenxhere. Anët dhe fundi i trupit të sobës nuk duhet të mbushen (stivosur) me objekte dhe lëngje që mund të dëmtojnë tenxheren me induksion. Duhet të theksohet se kur tenxherja me induksion është duke punuar nëse konstatoni se ventilatori i integruar nuk rrotullohet, duhet të ndaloni së përdoruri menjëherë dhe ta rregulloni me kohë.

Tenxheret dhe tiganët nuk duhet të jenë shumë të rëndë

Tenxhere me induksion është e ndryshme nga tulla ose hekur dhe materiale të tjera struktura e ndërtuar sobë, pesha e ngarkesës së saj është e kufizuar, përgjithësisht, edhe tenxheret dhe tiganët me ushqim nuk duhet të tejkalojnë 5 kg, dhe fundi i tenxhereve dhe tiganëve nuk duhet të jetë shumë i vogël në mënyrë që forca e presionit në sipërfaqen e sobës me induksion të mos jetë shumë e rëndë, tepër i koncentruar. Në rast se keni nevojë të ngrohni tenxhere dhe tigan të tepërt mbipeshë, duhet të krijoni një kornizë tjetër mbështetëse për tenxheret dhe tiganët, dhe pastaj futeni tenxheren me induksion në fund të tenxhereve dhe tiganëve.

Pastrimi i sobës është mënyra e duhur

Një tenxhere me induksion, si pajisjet e tjera elektrike, duhet të përdoret në hidroizolim dhe lagështi-provë, dhe shmangni kontaktin me lëngjet e dëmshme. Mos e vendosni tenxheren me induksion në ujë për pastrim dhe shpëlarje të drejtpërdrejtë me ujë, dhe mos përdorni tretës ose benzinë ​​për të pastruar sipërfaqen ose trupin e sobës. Përveç kësaj, mos përdorni furça metalike, pëlhura rëre, dhe mjete të tjera të forta për të fshirë vajin dhe papastërtitë në sipërfaqen e sobës. Hiqni papastërtitë me një leckë të butë me ujë për ta fshirë. Nëse është vaj, përdorni një leckë të butë me pak përqendrim të ulët të ujit pluhur larës për të fshirë. Mos përdorni ujë të ftohtë për të fshirë sipërfaqen e sobës që është në përdorim ose menjëherë pas përdorimit. Për të shmangur njollat ​​e vajit në shporet ose trupin e sobës, zvogëloni ngarkesën e pastrimit të sobave me induksion, në përdorimin e sobave me induksion mund të vendosen në sipërfaqen e sobës pak më e madhe se sipërfaqja e letrës, siç është gazeta e mbeturinave, si një mënyrë për të thithur enët dhe tiganët brenda kërcimit, uji i tejmbushur, vaj, dhe papastërti të tjera, pas përdorimit letra mund të hidhet.

Provoni që funksioni i mbrojtjes së sobës të jetë i paprekur

Tenxherja me induksion ka një funksion të mirë zbulimi automatik dhe vetë-mbrojtjeje, mund të zbulojë të tilla si aparati i sipërfaqes së sobës (qoftë fundi metalik), nëse përdorimi i duhur, nëse temperatura e furrës është shumë e lartë. Nëse këto funksione të sobës me induksion humbasin, përdorimi i sobave me induksion është shumë i rrezikshëm.

Shtypni butonin për të qenë i lehtë dhe i qartë

Butonat e tenxhereve me induksion janë të tipit të lehtë me prekje, kur përdorni forcën e gishtit nuk duhet të jetë shumë e rëndë, për të prekur lehtë shtypni lehtë. Kur shtypni butonin për të filluar, gishti duhet të largohet, mos e shtypni dhe mbani për të shmangur dëmtimin e kallamit dhe kontaktet përçuese.

Ndërprisni përdorimin kur ka dëmtime në sipërfaqen e furrës

Sipërfaqja e sobës me induksion është një pjatë qeramike e kristalizuar, e cila është e brishtë.

Vëllimi i ujit të kontejnerit

Mos e mbushni enën për më shumë se shtatë minuta me ujë për të shmangur tejmbushjen pas ngrohjes dhe shkaktimin e një qarku të shkurtër të tabelës.

Vendosja e kontejnerit

Ena duhet të vendoset në qendër të sobës me induksion për të shmangur dështimin (për shkak të përdorimit të parimit të ngrohjes magnetike, kur ena kompensohet, lehtë për të shkaktuar dështim në balancimin e nxehtësisë, duke rezultuar në dështim).

Mban energji të qëndrueshme gjatë ngrohjes

Kur nxehet në temperaturë të lartë, marr direkt enën dhe më pas vendoseni poshtë, lehtë për të shkaktuar dështim (sepse fuqia e çastit befas është e madhe dhe e vogël, lehtë për të dëmtuar tabelën).

Jo për përdorim nga gratë shtatzëna

Gratë shtatzëna këshillohen të mos përdorin tenxhere me induksion.

Zgjidhja e problemeve

Nuk ka ndezje (shtypni butonin e energjisë drita treguese nuk ndizet)

(1) çelësat e këqij Kontrolloni dhe zëvendësoni tastierën

(2) Lidhja e lirshme e kabllove të energjisë Rilidheni

(3) Kordoni i rrymës nuk është i aktivizuar, rilidheni ose zëvendësoni të riun

(4) Siguresa është fryrë Zëvendësoni

(5) Zëvendësim i keq i kristalit të fuqisë IGBT

(6) Zëvendësimi i keq i kondensatorit të rezonancës C103

(7) Kontrolloni dhe zëvendësoni diodën katodike

(8) transformator i keq, nuk ka dalje 18V Kontrollo dhe zëvendëso

(9) Montimi i keq i nënshtresës Zëvendësojeni

Vendoset tenxherja, drita është ndezur, por jo të ngrohur

(1) Bobina nuk është kyçur siç duhet

(2) dioda e rregullatorit të tensionit të keq ZD101 ndryshon diodën e rregullatorit të tensionit ZD101

(3) Montimi i keq i nënshtresës Ndryshoni montimin e nënshtresës

Drita nuk ndizet, tifozi rrotullohet

(1) Foleja LED e prizës së keqe lidheni përsëri ose ndryshoni bordin LED

(2) dioda rregullatore ZD2 ndryshim i keq diodë rregullatori ZD2

(3) Montimi i keq i nënshtresës Ndryshoni montimin e nënshtresës

Ngrohje, por drita treguese nuk ndizet

(1) Dioda LED e keqe Ndryshoni diodën LED

(2) Komponentët e substratit LED të këqij Ndryshoni përbërësit e substratit LED

Nuk mund të jesh i etur, ndezur, pa ngrohje

(1) Lidhje të lirshme ose të dëmtuara të termistorit Ridani ose ndërroni montimin e termistorit

(2) blloku i integrimit LM339 i keq ose blloku i integrimit TA8316 ndryshim i keq LM339 ose TA8316

(3) mbyllja e transformatorit keq Kontrolloni ose ndryshoni IC -në kryesore të kontrollit

(4) Montimi i keq i nënshtresës Ndryshoni montimin e nënshtresës

Asnjë ndryshim në pushtet

(1) Rezistenca e rregullueshme Ndryshoni rezistencën e rregullueshme

(2) Rezistenca e gabuar e ngrohjes/konfigurimit ose qark i shkurtër Kontrolloni rezistencën e ngrohjes/konfigurimit

(3) IC-ja e kontrollit kryesor është e keqe Kontrolloni ose ndryshoni IC-në e kontrollit kryesor

(4) Komponenti i nënshtresës është i keq Ndryshoni substratin ose ndryshoni përbërësin e nënshtresës

Tingulli i gjatë i sinjalizimit

(1) ndërprerës/termistor i keq termik i keq, ndryshimi i keq i kontrollit kryesor IC / ndërprerës/termistor termik / IC e kontrollit kryesor

(2) oshilator i keq, transformator i keq ndryshim oshilator, kontrolloni ose zëvendësoni transformatorin

(3) komponentët e këqij të substratit Kontrolloni ose zëvendësoni përbërësit e substratit

Tenxheret dhe tiganët janë normale, por dridhen dhe bëjnë një "gjë" zë

(1) Zbulimi i tenxhere është në një pikë kritike

(2) Zëvendësoni vlerën e rezistencës së R104

Vendoseni tenxheren, drita ndizet

(1) Më e keqe se ndryshimi i CT i çakëllit sesa CT i çakëllit

(2) Enë gatimi të pasakta, enë gatimi jo standarde Përdorni enë gatimi të sakta

(3) Rezistenca IC1/IC6/R501 e rregullueshme e keqe Kontrolloni pajisjen përkatëse

Ndizet pa reflektim ose nuk mund të përdoret

(1) kontakti i dobët midis prizës dhe prizës ose pjesa metalike shumë e lirshme në prizë nuk është në kontakt

(2) Futeni në prizë furrën magnetike

(3) nuk ka furnizim me energji 220V në prizë (pajisje të tjera nuk mund të ndizen në këtë prizë) zëvendësoni prizë pushtet mbi

Dallimet kryesore

Cilat janë ndryshimet midis sobave elektrike dhe atyre me induksion?

Stufa elektrike e qeramikës dhe tenxhere me induksion në thelbin e ndryshimit: ngrohje sobë me qeramikë elektrike duke përdorur parimin e teknologjisë së ngrohjes me rreze infra të kuqe, nga pllaka e furrës së telit nikel-krom për gjenerimin e nxehtësisë, në gjenerimin e nxehtësisë do të lëshojë infra të kuqe. Tenxherja me induksion përdor parimin e fushës elektromagnetike për të gjeneruar nxehtësi duke prodhuar një fenomen rryme vorbull në tenxheren e hekurit.

 

Sobë elektrike e poçerisë dhe tenxhere me induksion në efektin e diferencës: sobë elektrike me qeramikë në kohën e ngrohjes për të arritur me të vërtetë funksionin e ngrohjes uniforme, ngrohje e vazhdueshme, në fuqi nga 100-2000W mund të rregullohet vazhdimisht, realizimi real i funksionit të zjarrit Wenwu. Tenxhere me induksion përdoret me metodën e ngrohjes me ndërprerje, në të cilën koha e ngrohjes nuk mund të qëndrojë, sepse kontrolli i temperaturës nuk është i fortë, nuk ka ndonjë efekt të skuqjes në temperaturë të lartë.

 

3.

Stufa e qeramikës elektrike dhe tenxhere me induksion në funksion të diferencës: sobë elektrike qeramike në funksion të azhurnimit, me një reputacion të furrës dhjetë të furrave. Funksioni i sobës me induksion është më pak, vetëm me disa nga funksionet më themelore siç është skuqja, ujë të vluar, tenxhere e nxehte, skuqje, Wenhuo, dhe Wuhu.

 

Siguria e përdorimit

Masat e mëposhtme të sigurisë duhet të merren kur instaloni dhe përdorni një sobë gatimi.

 1. Para përdorimit

- Ju lutemi kontrolloni sipërfaqen e furrës për çarje ose dëmtime para përdorimit.

-Mos e përdorni kur kordoni i energjisë është dëmtuar.

-Mos u përpiqni të riparoni sobën e gatimit vetë, pavarësisht nga çdo lloj dëmtimi të sobës.

-Gjeni larg ujit dhe burimeve të nxehtësisë, dhe sigurohuni që të siguroni hapësirë ​​të mjaftueshme për sobën e gatimit.

-Përdorni tenxhere dhe tigan të përshtatshëm prej çeliku inox, dhe mos e lidhni ose ndizni furnizimin me energji elektrike përpara se të vendosni enët dhe tiganët.

-Stufat e gatimit janë vetëm për përdorim shtëpiak dhe nuk mund të përdoren për qëllime komerciale.

-Mos e prekni spinën me duar të lagura.

 1. Instalimi dhe lidhja

-Mos e ndani të njëjtën prizë me pajisje të tjera me fuqi të lartë.

-Të gjitha testimet duhet të bëhen nga një teknik i kualifikuar dhe të instalohen në përputhje të plotë me rregulloret lokale të sigurisë.

-Stufa duhet të lidhet me një lidhje të pajtueshme me energjinë dhe instalimi i saj duhet të jetë në përputhje me instalimet elektrike lokale, tokëzimi, dhe rregulloret e sigurisë. Prodhuesi nuk do të mbajë përgjegjësi për dëmtimin e tenxhere për shkak të instalimit të gabuar, të tilla si klikimet e shkaktuara nga mungesa ose sistemi joadekuat efektiv i tokëzimit ose për shkak të instalimit të gabuar.

Mos e lidhni furnizimin me energji përmes kanalit. Kullimi nuk mbron nga arritja e garancive të kërkuara të sigurisë për pajisjen, siç është parandalimi i mbinxehjes.

Produkti duhet të lidhet nëpërmjet një pajisje shkëputëse të kualifikuar ose një shtylle të dyfishtë, kuti ndërprerëse e shkrirë (të cilat duhet të jenë në përputhje me rregulloret vendore).

-Stufa nuk duhet të instalohet mbi një makinë larëse enësh, Makinë larëse, tharëse rrobash, ose frigorifer me dy dyer. Sepse nxehtësia e lartë që lëshon mund të dëmtojë. Dëmtoni pajisjet e tjera elektronike më poshtë, të cilat mund të dëmtojnë sistemin e ventilimit të sobës së gatimit.

Gjatë ditëve të para të instalimit, mund të shfaqet një hendek në buzë të xhamit qeramik, por do të ulet me përdorimin e sobës dhe nuk do të ndikojë në sigurinë elektrike të njësisë.

 1. Mbroni sobën nga dëmtimi

-Mos hidhni asgjë në sipërfaqen e qeramikës, edhe objektet e vogla dhe të lehta mund të shkaktojnë një klikim ose një farë mase dëmtimi në pajisje. Nëse sipërfaqja qeramike është e plasaritur, fikeni menjëherë sobën e gatimit, fik motorin e fuqisë, dhe më pas kontaktoni një teknik lokal të kualifikuar për riparim.

-Sigurohuni që të shtypet vetëm një buton kontrolli në të njëjtën kohë. Mos lejoni që objektet e nxehta të vijnë në kontakt me çelësat e kontrollit, pasi duke vepruar kështu do të bëjë që sobë të reagojë gabimisht.

-Mos vendosni objekte metalike si thika, pirunët, lugët, kapakët, kanaçe, ose letër alumini në sipërfaqen e sobës, pasi do të tërheqin nxehtësinë nga sipërfaqja qeramike.

-Mos vendosni asnjë letër midis sobës dhe panelit qeramik të sobës, sepse letra mund të ndizet.

-Mos e ngrohni një sobë të zbrazët ose mos e mbinxehni.

Mos vendosni furra të nxehta pranë zonës së kontrollit, pasi mund të dëmtojnë elektronikën në atë zonë.

Mos bllokoni hyrjen dhe daljen e ajrit, pasi kjo do të bëjë që temperatura e kutisë së poshtme të rritet. Në këtë rast, funksioni i mbrojtjes nga mbinxehja do të aktivizohet dhe tenxherja do të ndalojë së punuari automatikisht.

Nëse ka një sirtar nën sobë, sigurohuni që të ketë hapësirë ​​të mjaftueshme midis sirtarit dhe pjesës së poshtme të tenxhere me induksion për të siguruar ajrosje adekuate të tenxhere.

-Nëse përdoruesi është i ndjeshëm ndaj aromave, këshillohet të ruhet qarkullimi i ajrit kur përdorni soba me induksion.

 1. mbrojeni sobën e gatimit nga zjarri

Përdorni vetëm soba me fund të sheshtë për gatim (shih Kapitullin 2, "Stufat e aplikueshme"). Përndryshe, funksioni i sensorit të temperaturës së tenxhere mund të mos funksionojë, duke rezultuar në mbinxehje ose zjarr.

Kur tenxherja është në përdorim, sipërfaqja është e ngrohtë; dhe pas fikjes së pajisjeve ose ndezjes së sobës, sipërfaqja mbetet e nxehtë për ca kohë. Kjo bën të mundur që të përvëlohet përpara se nxehtësia e mbetur të shpërndahet, kështu që fëmijët duhet të mbahen larg pajisjeve.

Pastrojeni sobën vetëm pasi të jetë ftohur. Mbajeni sobën jashtë mundësive të fëmijëve dhe vendoseni tenxheren me dorezën drejtuar nga brenda dhe larg buzës së buzës.

Kur gatuani me yndyrë ose vaj. Asnjëherë mos e qetësoni kujdesin e tiganit. Vaji shumë i nxehtë mund të shkaktojë flakë që mund të dëmtojnë pajisjet e tjera elektronike. Kur ngrohni yndyrën, duhet ta ngrohësh ngadalë dhe ta mbash nën kontroll.

Mos ruani asgjë mbi ose pranë sobës që mund të jetë me interes për fëmijët, pasi kjo mund t'i tundojë ata të ngjiten në sobë me rrezikun e djegies. Në rast zjarri të vajit ose yndyrës, mos përdorni ujë për të shuar zjarrin; përdorni një batanije ose zjarrfikës të përshtatshëm. Mos u përpiqni të ngrohni ushqimet e konservuara të hapura sepse presioni i ajrit mund të grumbullohet brenda kavanozit dhe të shkaktojë shpërthim, duke rezultuar në dëmtime trupore dhe djegie.

-Energjia nuk duhet të ndërpritet menjëherë pas përdorimit, ventilatori i brendshëm ndihmon në ftohjen e trupit të furrës dhe sipërfaqes së furrës.

1 Koment
 • vat qu
  Postuar në 13:46h, 29 qershor Përgjigju

  ky është një artikull shumë i mirë për pjekjen me induksion

Posto nje Koment