1

Pse nuk funksionon pllaka e induksionit?

A nuk funksionon pllaka e induksionit? What can be the causes

Before seeing the reasons why an pllaka e induksionit nuk funksionon, ajo is good to understand how induction cookers work.

How does an induction hob work?

Firing is guaranteed by the coils located under the ceramic glass top. The electrical energy that powers the coils generates a magnetic field that heats the pots.

In this way an vitore me induksion can guarantee an excellent efficiency, rreth 90%, while a traditional gas cooker has an efficiency of 40%, as a good part of the heat produced is dispersed into the environment.

Përveç kësaj, cooking with an induction hob is faster and more precise, because the heat spreads evenly over the pan. Atëherë, the absence of flames avoids the risks of çdo rrjedhje gazi.Pianurat e induksionit ofrojnë shumë përparësi, por si të gjitha pajisjet, ato mund të jenë subjekt i prishjeve dhe keqfunksionimeve.

Pse nuk funksionon një vitore me induksion?

There can be several reasons why an pllaka e induksionit nuk ndizet:

  • furnizimi me energji i gabuar
  • kapëset e pllakës janë të dëmtuara ose të lidhura gabimisht
  • bordi elektrik i dëmtuar

Në këto raste, është e këshillueshme që të mbështeteni në një teknik të specializuar që mundet verifikoni çdo dështim and carry out the appropriate operations to solve it.

Për më tepër, mund të ndodhë që njohja me prekje e pllakës së induksionit të mos funksionojë për shkak të lëngjeve ose substancave që kanë ndotur tastierën me të cilën kontrolloni kuzhinën.

Për të zgjidhur këtë problem, just clean the hob with special detergents and a microfibre cloth. It may also happen that the pllaka e induksionit nuk e njeh tenxheren. Për të gatuar në një pllakë induksioni, në fakt, është e nevojshme të përdoret hekuri i emaluar, hekur model, dhe tenxhere dhe tigan prej çeliku inox. Ato me qeramikë ose terrakotë duhet të shmangen.

 

Pllaka e induksionit nuk nxehet

 

A nuk gatuajnë më zonat e gatimit të pllakës së induksionit siç duhet? Let's try to investigate the possible causes behind this problem.

Shkaqet e mundshme të këtij problemi:

Tenxheret dhe tenxheret e përdorura nuk janë të përshtatshme

 

FUQIA E GATSIS S I INDUKSIONIT OOSHTOO SHUM E ULT

 

HOB është konfiguruar në mënyrë të gabuar

 

SISTEMI ELEKTRIK NUK ESHTE STANDARD

 

KLAMA ELEKTRIKE NUK TSHT SHTETSUAR PR HAP

 

BORDI ELEKTRONIK SHT FAKTOR

 

KUJDES
Para se të punoni në pajisje, sigurohuni që të jetë shkëputur nga rrjeti elektrik.
Rrezik nga goditja elektrike.
Vishni doreza të përshtatshme,
prerë rrezikun.

Tenxheret dhe tiganët e përdorur nuk janë të përshtatshëm

5

 

Nëse përdorni tenxhere dhe tigan alumini, you should know that these are not suitable for induction cookers. For this type of appliance, it is preferable to prefer materials in cast iron or steel. It is in fact necessary that the pots have a relatively high ferrous content in order for them to heat up properly.

Këshillë
Për të zbuluar nëse tenxheret dhe tiganët janë në përputhje me pllakat e induksionit, vendosni një magnet në skajin e poshtëm të tiganit: nëse ngjitet, ato duhet të jenë të pajtueshme.

Paralajmërim: some stoves are more sensitive than others. Per kete arsye, edhe nëse mjetet kanë një simbol specifik për induksion, rekomandohet që t'i provoni në pllakë për të verifikuar që ato janë në të vërtetë të përshtatshme.

Fuqia e sobës me induksion është shumë e ulët

4

 

Çdo vitore ka një fuqi të ndryshme, e cila varet nga numri i bordeve elektronike me të cilat është i pajisur: një vitore mund të ketë, për shembull, gjashtë zona gatimi që veprojnë në mënyrë të pavarur (në fuqi maksimale), meqenëse ata kanë një njësi elektronike individuale të energjisë.

Në soba të tjera, the cooking zones work in pairs since there is only one electronic unit for every two burners. This means that, duke vendosur një zonë në fuqinë maksimale, tenxhere tjetër që ndan të njëjtën tabelë elektronike nuk do të jetë në gjendje të bëjë të njëjtën gjë dhe do të jetë më pak e fuqishme.

Ka edhe pllaka ku zonat e gatimit punojnë në harmoni të përsosur: të gjithë djegësit janë të lidhur me një njësi të vetme të energjisë, dhe vetëm një nga sobat mund të punojë me fuqinë maksimale.

Blini një dërrasë elektrike për pianurën

Pllaka e gatimit është konfiguruar gabimisht

6

 

Duhet të dini se disa pllaka gatimi mund të programohen për të punuar nga 2,500 vat (16 amper) te 7,200 vat. If you find that your appliance is heating too little, it may be that the hob you just bought has been konfiguruar me një fuqi shumë të ulët. Për të kuptuar fuqinë që është vendosur dhe/ose modifikuar atë në pajisje, është e nevojshme të konsultoheni me manualin e udhëzimeve!

Sistemi elektrik nuk është në standard

2

 

Për të funksionuar në mënyrë optimale, pianurat e induksionit duhet të mundësohen nga tensioni elektrik i saktë, në mënyrë tipike 230 volt. Some stoves will not work properly if the voltage is below 210 volt, pasi ato nuk nxehen sa duhet.

Shumë shpesh ky problem i tensionit ndodh në dimër pasi sistemi është i stresuar nga ngrohja shtëpiake, rrjedhimisht duke shkaktuar një rënie të konsiderueshme të tensionit.

Për të kontrolluar tensionin e sistemit elektrik, mund të përdorni një multimetër në modalitetin voltmetër dhe të matni tensionin e pranishëm në kuzhinë nga çdo prizë elektrike. Pastaj vendosni disa tenxhere në sobë dhe aktivizoni zonat e gatimit. Nëse tensioni bie në mënyrë dramatike drejt një vlere prej 210 volt (ose më pak), kjo është arsyeja pse tenxhere me induksion nuk nxehet sa duhet. Në këtë rast, ne ju rekomandojmë që të konsultoheni me furnizuesin tuaj të energjisë elektrike.

Kapësja elektrike nuk është shtrënguar siç duhet

7

 

It may happen that the pirg lidhës on the hob or on the wall connection is not tightened correctly, causing only partial operation of the appliance. Në këtë rast, shtrëngoni vidhat e dukshme të bashkimit dhe provoni përsëri.

If your stove is new and only two of the four cooking zones work, we recommend checking that the wiring diagram is correct as the appliance may have been connected incorrectly.

Advice It is
better not to always use the same cooking zone but to make them work in rotation; if the same burner is always used, its coil could overheat and deteriorate rapidly.

The electronic board is faulty

3

 

E electronic board undergoes a lot of stress during cooking. Over time, this could lead to a loss of stamina. Në këtë rast, pianura do të tregojë një kod gabimi në ekran dhe do të funksionojë vetëm me fuqi të ulët, therefore at temperatures that are not sufficient to heat a pot. If you have difficulty diagnosing this component, mos hezitoni të kontaktoni shërbimin tonë të klientit ose një teknik të autorizuar nga prodhuesi i pajisjes.

Nuk ka komente

Posto nje Koment